Bowl noedels met Amsoi in een Satsuma-kokos saus

Bowl noedels met Amsoi in een Satsuma-kokos saus

“Bowl noedels met Amsoi in een Satsuma-Kokos saus”

Voor dit gerecht heb ik groente & fruit uit mijn wekelijkse biologische groentepakket gebruikt:

Amsoi, Groenlof en Satsumas! Deze groenten zijn niet zomaar overal te koop! Geen paniek!
Wil je dit recept toch graag uitproberen en kan je nergens bovengenoemde groenten/fruit vinden, gebruik dan Limoenen ipv Satsumas en Paksoi en Andijvie of Spinazie ipv Amsoi en Groenlof. Of probeer gewoon hele andere groenten uit. Broccoli en /of Spitskool lijkt mij ook heerlijk in dit recept! Wees creatief!

Dit heb je in elk geval nodig voor 2 personen:

Wokolie
beetje water
zout
1 rode ui, in halve maantjes gesneden
1,5 cm gemberwortel, heel fijn gehakt
1 winterpeen julienne gesneden
1/2 (spaanse) rode peper, de zaadlijsten verwijderd en heel fijn gehakt
Rasp en sap van 1 of 2 satsumas, naar smaak
1 middelgrote rode Puntpaprika, in reepjes gesneden
Sojasaus en Ketjap manis, naar smaak
1 tot 2 theelepels kokosbloesemsuiker
Kurkuma, gemalen
Kardemom, gemalen,
Koriander, vers of gemalen
Boekweitnoedels voor 2 personen
1 struik Amsoi, gewassen, de bladeren in reepen gesneden plus een handje vol van de stelen in stukken van 2,5 cm gesneden
Het blad van een halve Groenlof, in repen gesneden.
1 klein pakje kokosmelk
1 bakje gekookte Sojabonen (Edamame) uit het koelvak
2 handjes kiemgroenten
2 eetlepels licht geroosterde Sesam

Zo maak je het klaar:

Rooster om te beginnen de sesam in een droge koekenpan en zet het daarna apart.

Verhit nu wat wokolie en bak de uien met een beetje zout tot ze zacht beginnen te worden, voeg dan de gember en de peper toe en roerbak dit een paar minuten zachtjes mee.

Voeg nu de gedroogde en verse kruiden en de winterpeen en de stukjes Amsoi stelen toe, blus af met het sap en het rasp van de satsumas en een paar eetlepels water en laat het geheel met de deksel op de pan even zachtjes pruttelen totdat de wortels wat zachter zijn geworden.

Voeg vervolgens de paprika, sojasaus en ketjap manis en de kokosbloesemsuiker naar smaak toe en meng alles goed door elkaar op een laag vuurtje.

Kook nu de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Deze hebben, afhankelijk van het soort, circa 4 minuten nodig

Tijd om het Amsoiblad toe te voegen in de wok en onder goed te blijven roeren de bladeren te laten slinken onder licht verwarmen.

Voeg bij de gewenste gaarheid van de groenten de kokosmelk toe, verwarm die even mee en breng het geheel nog verder op smaak met wat zout, kruiden, sojasaus, ketjap of satsumasap.

Maak nu de bowls/borden op: Noedels aan de ene kant, groente en saus aan de andere kant.
Verdeel daar over heen de Edamame, kiemgroenten en geroosterde sesam.
Leuk met een kwart satsuma stukje erbij, voor de liefhebber!

Eet smakelijk, met chopsticks!


🌱 Vegalicious Dishes 🌱