“Carpaccio van ovengeroosterde bosbiet met pijnboompitjes, bosui, venkelgroen, zoete aardappelcrunch en frambozen dressing”

“Carpaccio van ovengeroosterde bosbiet met pijnboompitjes, bosui, venkelgroen, zoete aardappelcrunch en frambozen dressing”

Bij deze een feestelijk voorgerecht!

Hier kun je mee schijnen als je visite krijgt!

Begin met de zoete aardappelcrunch.
Snijd 1 tot 2 bataten in hele dunne plakjes en droog deze in de oven op een droge bakblik bij 70 graden tot er geen vocht meer in zit en je de plakjes tussen je vingers kan verkruimelen. Kan 1 tot 2 uur duren.

Neem dan per persoon 1 rauwe rode biet, en doe deze ongeschild in een braadzak met 3 eetlepels water en rooster in de oven bij 160 graden 40 tot 75 minuten, afhankelijk van de grootte van de bieten.
Zodra deze gaar zijn (Let op, niet te gaar, want je moet ze nog in plakjes kunnen snijden) voorzichtig schillen en uit laten lekken of evt met keukenpapier droog deppen.
Snijd in hele dunne plakjes, ik heb een Mandoline, anders evt een kaasschaaf of dunschiller gebruiken.
Je kunt ook gekookte bietjes in de supermarkt kopen.

Frambozen dressing:
Handje vol verse of bevroren frambozen
Scheutje witte balsamico azijn
1 bosuitje, zonder lof (lof bewaren voor de garnering)
Goede kwaliteit extra virgin Olijfolie
Zeezout en peper
Eventueel suiker als je dressing te zuur vindt.
Doe dit alles in een hoge kom en maak er met de staafmixer een gladde dressing van.

Snijd het lof van de bosuitjes in hele fijne ringetjes, rooster pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Maak je borden op. Zie foto.
Venkelgroen is optioneel. Ik had dit toevallig in de koelkast. Een beetje peterselie kan ook.

Eet smakelijk!

🌱 Vegalicious Dishes 🌱