Curry van rode linsen, zoete aardappelen, bloemkool en spinazie

Curry van rode linsen, zoete aardappelen, bloemkool en spinazie

Ben jij ook zo gek op curry?

Probeer dan dit recept uit.
Staat binnen 30 minuten op tafel en wat zul je smullen!

Een curry van rode linsen, zoete aardappelen, bloemkool en spinazie!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 ui, gesnipperd
75 gr rode linsen
1 zoete aardappel, in blokjes gesneden
250 gr bloemkoolroosjes
2 teentjes knoflook
2 cm verse geraspte gember
1 tl komijn poeder
1 handje vol verse koriander (naar smaak)
1 tl kurkuma poeder
cayennepeper (naar smaak)
kaneelpoeder (naar smaak)
1/2 liter water
1 el tuinkruidenbouillon
1 tot 2 el tomatenpuree
sap van een limoen (naar smaak)
75 gr bladspinazie

Bereiding:

Fruit de ui samen met de knoflook, de gember en de overige droge kruiden en specerijen gedurende 5 minuten (voor een olievrije bereiding fruit je gewoon in water)
Voeg vervolgens tomatenpuree, linsen, tuinkruidenbouilion en het water toe, roer even om en laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes en de bloemkoolroosjes toe en laat nogmaals 5 minuten op laag vuur pruttelen tot de groenten en de linsen gaar zijn.
Zet het vuur uit en voeg de spinazie toe aan de curry, roer goed om en laat de spinazie in de warme curry slinken, breng op smaak met limoensap en verse koriander.

Serveer met zilvervliesrijst of naanbrood.

Eet smakelijk 🌱