French lentil Bourguignon

French lentil Bourguignon

Een lekker en simpel gerecht met een luxe naam 😄

“French lentil Bourguignon”

Het originele recept (Bourguignon) is zoals je kunt verwachten niet plantaardig!

Maar mijn missie is:

“Let’s veganize the world 🌱🌎”

Ingrediënten voor 4 personen

pasta penne voor 4 personen
100 gr gedroogde groene linzen
kraanwater
scheutje witte of rode wijn
2 uien
2 teenen knoflook
1 dikke plak knolselderij, in blokjes van 1cm gesneden
200 gr wortels, in blokjes van 1 cm gesneden
500 gr rode bieten, in blokjes van 1 cm gesneden

1 el venkelzaadjes
1 el tijm
1 el rozemarijn

140 gr tomatenpuree
groentebouillon poeder naar smaak
12 verse soeptomaten of 2 blikken tomaten uit blik
1 laurierblad
peper uit de molen
balsamicoazijn naar smaak
edelgistvlokken, naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook fijn.
Schil de wortelen, de bietjes en de knolselderij en snij in blokjes van 1 cm.

Roerbak de ui totdat deze een lichtbruine kleur krijgt, voeg de knoflook en de kruiden toe, blus af met een scheutje water en of wijn en laat even pruttelen.

Voeg nu de linzen, groentenbouillon en het laurierblad toe plus circa 200 ml water en de soeptomaten of tomaten uit blik.

Laat het geheel even op hoog vuur koken gedurende 10 minuten, roer regelmatig om en voeg extra water toe om aanbranden te voorkomen!

Voeg nu de blokjes biet, wortel en knolselderij toe en stoof gedurende 10 minuten met de deksel op de pan. Roer regelmatig om en voeg extra water toe om aanbranding te voorkomen!
Proef nu op de gaarheid van de groenten en linzen, verleng de kooktijd eventueel voor 5 tot 10 minuten indien nodig!
Voeg 5 minuten voor opdienen tomatenpuree en balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper.

Roer dit goed door. Laat de Biet Bourguignon nog even pruttelen op laag vuur.

Kook de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de pasta penne met de Linzen Bourguignon en edelgistvlokken!

Eet smakelijk!

Liefs,
🌱 Vegalicious Dishes 🌱