“Geroosterde bloemkool, courgette, paprika en wortel met kikkererwten, gierst en een Tahini joghurtsaus”

Voor 2 tot 3 personen:
🌱 1 kleine bloemkool, in plakken van 2 cm gesneden
🌱 200 gr kikkererwten uit een potje, afgespoeld en uitgelekt
🌱 1 ui, in partjes gesneden
🌱 1/2 kleine courgette, in plakjes gesneden
🌱 1 rode paprika, in repen gesneden
🌱 1 kleine wortel, in schuine plakjes gesneden
🌱 beetje olijfolie (1/2 el)
🌱 zout, peper naar smaak,
🌱1 tl komijnzaad, 1 tl venkelzaad, gerookte paprikapoeder (naar smaak),
🌱1/2 el agavesiroop
🌱1 kopje gierst, gekookt en op smaak gebracht met kurkuma, peper komijnpoeder en tuinkruidenbouilion
Voor de saus:
🌱 3 el plantaardige joghurt
🌱 sap van 1/2 limoen
🌱 2 el tahini
🌱 beetje agavesiroop, naar smaak
🌱 verse koriander, naar smaak
🌱 verse pepermunt, naar smaak
🌱 snufje peper en zout (naar smaak)
Bereiding:
👩🍳 verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)
👩🍳 leg de plakken bloemkool en ook de andere groenten op een ingevette bakblik en verdeel de olie, de agavesiroop, zout, peper, komijnzaad, venkelzaad en gerookte paprikapoeder erover. Plaats de groenten vervolgens gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Kijk regelmatig om aanbranden te voorkomen.
👩🍳 rooster de uitgelekte kikkererwten in een wokpan totdat deze een beetje knapperig worden.
👩🍳 voor de saus meng je de plantaardige joghurt met de limoensap, tahini, koriander, pepermunt en agavesiroop.Breng op smaak met een snufje zout en peper
maak de borden op:
🍽 De gekookte gierst serveren mbv een serveerring! Daarom heen de geroosterde groenten en de kikkererwten verdelen. Serveer de saus apart erbij of verdeel deze over het gerecht….
Eet smakelijk 🌱
Vegalicious Dishes
