Gevulde bolcourgette (zomerpompoen)

Gevulde bolcourgette (zomerpompoen)

De bolcourgette wordt ook zomerpompoen of zapallito genoemd! Het is familie van de courgette, maar smaakt iets zoeter. Het binnenste lijkt dan weer wel erg op pompoen, dus draderig vruchtvlees en pitten. Ik eet deze liever niet, maar op internet lees je soms dat dit eetbaar is.
In mijn recept heb ik het verwijderd! Het vruchtvlees is wel eetbaar, bewaren dus en gebruiken!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

2 zapallito’s,
1 EL Olijfolie
1 rode ui, fijn gesnipperd
Chilivlokken, naar smaak
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 TL gedroogde oregano
1 TL gedroogde tijm
1 TL venkelzaadjes
1/2 kleine Prei, in fijne ringen gesneden
1/2 venkelknol, in blokjes gesneden
1 kleine winterpeen, in blokjes gesneden
6 grote Champignons, in blokjes gesneden en bruin gebakken
3 EL Tomatenpuree
200 gr Cannelini bonen, uitgelekt


Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd van de gewassen zapallito’s de kapjes eraf, en bewaar deze.
Verwijder met een lepel het draderige vruchtvlees en de pitten.
Hol de zapallito’s verder uit, laat ongeveer 1 cm vanaf de schil over, bewaar het vruchtvlees.
Blancheer de uitgeholde zappalito’s voor circa 5 minuten, laat ze onder koud water uit de kraan meteen afschrikken om het kookproces te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet.


Fruit de ui samen met het teentje knoflook en de chilivlokken in de olie, voeg ook 50 ml water toe en de gedroogde kruiden en de venkelzaadjes.
Na 3 minuten de prei ringen, venkelknol en wortel toevoegen, en dit roerbakken tot alles half gaar is.
Voeg nu tomatenpuree toe en laat het geheel voor 2 minuten onder voordurend roeren pruttelen!
Op het laatst de gebakken champignons en de Canellini bonen toevoegen en goed mengen.
Breng op smaak met zout en peper!

Vul de zapallito’s met het groentenmengsel en zet deze in een met folie overdekte ovenschaal voor circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

🌱 Vegalicious Dishes 🌱