Gevulde maaltijdsoep met Boerenkool

Deze week had ik boerenkool van de biologische boerderij in mijn groentepakket.
Normaal doe je er een lekker hollandse stampotje mee….maar ik had zin in een hartverwarmende lekkere winterse maaltijdsoep…..!

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen:
1 EL Olijfolie
1 grote Ui, grof gesnipperd
1 grote winterpeen in blokjes
1 dikke plak knolselderij in blokjes
2 grote of 4 kleine aardappelen, in blokjes gesneden
1 grote zoete aardappel, in blokjes gesneden
1/4 witte kool in reepjes
1 dikke plak koolraap, in blokjes gesneden
500 gr bladeren van de Boerenkool, gewassen en gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 gedroogd chillipepertje, fijn gesneden
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
Tuinkruidenbouillon
1 groot blikje tomatenpuree
Kraanwater
Zout
Balsamico azijn, naar smaak toevoegen
1 potje gekookte witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
100 gram kiemen of taugé
Geroosterde pijnboompitjes
Zo maak je het klaar:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Fruit de ui, peen en knolselderij en koolraap zachtjes in olijfolie een paar minuten.
Voeg de chilipeper, tijm, venkelzaad, italiaanse keukenkruiden en de knoflook toe, fruit 1 tot 2 minuten zachtjes mee.
Voeg nu de blokjes aardappelen (zoete en gewoone aardappelen) en de boerenkool toe plus een eetlepel tuinkruidenbouilion en 150 ml water. Breng aan de kook en laat aardappelen en groentes zachtjes stoven.
Voeg evt meer water of bouillon toe…
Zodra de aardappelen en de groenten de gewenste gaarheid hebben (+/- 15 min) 1 blikje tomatenpuree toe voegen aan de soep en onder voortdurend roeren nog 2 minuten zachtjes mee laten koken.
Breng de soep op smaak een scheutje Balsamico azijn, zout, peper en tuinkruidenbouilion.
Voeg als laatste de witte bonen toe en verwarm deze in de soep zonder te laten koken
Serveer de soep in grote soepborden met de geroosterde pijnboompitten en de kiemen/taugé
Eet smakelijk!
🌱 Vegalicious Dishes 🌱