Gevulde zoete aardappel uit de oven met Kikkererwten

Gevulde zoete aardappel uit de oven met Kikkererwten

De Zoete aardappel of Bataat is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens super gezond!

Vandaag een heerlijk recept van gevulde Bataten met een Kikkererwten Groenten vulling!
De frisse Yoghurt Veganaise saus met verse kruiden en citroensap maakt dit zoetpittige gerecht helemaal af!

🔪 Dit heb je nodig (voor 2 personen):
1 grote zoete aardappel, in de lengte gehalveerd
Aluminiumfolie
1 EL plantaardige Olie
1 ui, fijn gesnipperd
Chilivlokken (naar smaak)
Knoflook naar smaak
Ras el hanout kruiden (of een mix van Kurkuma, Komijn, Korianderzaad, Gember, Kardemom, Piment, Nootmuskaat en Kaneel)
250 gr Spitskool, fijn gesneden
1 rode Paprika, in blokjes gesneden
1 blik/potje Kikkererwten, uitgelekt ( circa 200 gram)
200 ml Tomaten-groentesap uit pak
1 TL Tuinkruidenbouillon poeder (of meer naar smaak)
1 EL Dadelstroop
4 EL Alpro Go on
4 EL Remia Mayolein
Verse Kruiden: Koriander, Pepermunt, Peterselie, fijn gesneden
Sap van een halve tot een hele citroen

🔪 Bereiding:
Zet alle ingrediënten klaar!
Verwarm de oven voor op 200 graden,
Snipper intussen de ui en snijd de Spitskool in fijne reepen en de paprika in kleine blokjes.
Snijd de Zoete aardappel in de lengte doormidden en wikkel elk apart in aluminiumfolie.
Plaats de Zoete aardappelhelften in de oven en laat circa 35 tot 50 minuten garen (de gaartijd is afhankelijk van de dikte!)
🔪 Maak de Kikkererwten Groenten vulling:
Fruit nu de ui zachtjes in de olie gedurende 5 minuten, voeg de specerijen (ras el hanout) en de knoflook toe en fruit even mee.
Blus dit af met circa 250 ml Tomaten-groentesap en laat het geheel iets inkoken. Zet dan het vuur uit en houdt warm met de deksel op de pan! Breng op smaak met tuinkruidenbouilion poeder.
Voeg 10 minuten voordat de Zoete aardappelen gaar zijn en uit de oven gehaald kunnen worden de Spitskool, Paprika en Kikkererwten toe aan het Uien-specerijen mengsel, meng alles goed en laat het geheel circa 10 minuten garen, voeg eventueel nog een beetje Tomaten-groentesap toe als de saus te droog is.
Voeg vlak voor het serveren de dadelstroop toe, meng goed en houd even warm.
Maak nu de frisse Yoghurt Veganaise:
Meng de plantaardige yoghurt met de Veganaise, voeg citroensap en de verse kruiden toe en meng goed.
🔪 Maak de borden op:
Leg op elk bord een zoete aardappel helft en schep met een lepel iets van het gare en zachte vruchtvlees eruit, doe dit bij de Kikkererwten Groenten vulling en meng goed.
Vul de Zoete aardappelhelften met de frisse JoghurtVeganaise en de Kikkererwten Groenten vulling.
Strooi verse kruiden naar hartelust over je maaltijd en…

Eet smakelijk!

🌱 Vegalicious Dishes 🌱