“Marrokaanse groentestoof met zoete aardappelen, wortelen, dadels en munt met een timbaaltje van Couscous en verse Koriander”

Nog inspiratie nodig voor een heerlijke maaltijd?
Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 grote Ui, in groffe stukjes gesneden
700 gram zoete aardappelen, in blokjes van 1,5 cm gesneden
200 gram wortelen, in plakjes van 1 cm gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 tot 2 EL Olijfolie
1 EL Ras el hanout kruiden
6 dadels, gehalveerd, in plakjes van 1/2 cm gesneden
1 EL Tomatenpuree
Sap van 1/2 citroen
Circa 200 ml water
250 gr Kikkererwten, gekookt of uit potje
300 gram verse bladspinazie
Verse of gedroogde munt blaadjes
Zout en Peper naar smaak
2 handjes Amandelen
1 lenteui, in ringen gesneden
Couscous voor 4 personen
Verse koriander
Tuinkruidenbouilion
Zo maak je het klaar:
Fruit de gesneden ui gedurende 5 minuten zachtjes in 1 EL Olijfolie.
Voeg vervolgens de harissa kruiden toe en fruit nog 2 min mee, voeg nu tomatenpuree, wortelen en zoete aardappelen en paprika toe en roer goed, voeg vervolgens water toe en laat dit in circa 15 tot 20 min beetgaar worden.
Snijd de gehalveerde dadels in stukjes en voeg deze samen met de kikkererwten en de spinazie toe aan de groente en laat zachtjes pruttelen onder voortdurend te roeren totdat de spinazie geslonken is.
Voeg het rasp en het sap van de schoongeboende citroen en de fijngehakte muntblaadjes toe aan het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en houd warm!
Kook nu de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ipv zout tuinkruidenbouilion toe en klein gesneden korianderblaadjes.
Dien de borden op! Maak mbv serveer ringen in het midden van het bord een timbaaltje van de couscous, schep de groentestoof eromheen en gaarneer met amandelen en ringetjes van de lenteui.
Eet smakelijk!
🌱 Vegalicious Dishes 🌱