Mediterraanse Tofu Spread

“Mediterraanse Tofu Spread”
Vandaag heb ik besloten om wat vaker spreads zelf te maken.
Ik ben een beetje klaar met het eten van conserveermiddelen, E-nummers, te veel zout, suiker en slechte vetten…. in kant en klare Hummus of ander broodbeleg zoals kaas vervanger….
Vandaag heb ik geprobeerd een spread te maken op basis van Tofu. En het resultaat was echt verrassend lekker!
Hier het recept:
1 blok (+/- 300gr), uitgelekt
6 zongedrogde tomaatjes uit een potje, inclusief 2 knoflookteentjes en wat kappertjes uit dit potje
2 gele, geroosterde paprika uit een potje, uitgelekt
75 gram Cashewnoten
5 EL edelgistvlokken
1TL tuinkruidenbouilion
Chilivlokken naar smaak
1 TL tijm
beetje citroensap
Bereiding: meng alle ingrediënten in de mengkom van je keukenmachine! Breng op smaak met wat je maar wilt, doe het in een glazen potje, bewaar in de koelkast en eet 3 dagen lang de lekkerste Mediterraanse Spread op je boterham of cracker.
Eet smakelijk! 🌱
Liefs,
🌱 Vegalicious Dishes 🌱

