Ovengeroosterde bloemkool roosjes

Ovengeroosterde bloemkool roosjes

Bloemkool is zeer gezond! Door de maïs, bonen en de specerijen krijgt de bloemkool een Mexicaanse Touch, hier wordt dit recept in elk geval een blijvertje!

Dit heb je nodig om dit super vrolijke gerecht te maken (voor 2 personen)

1 kleine bloemkool in roosjes
1 stengel prei in ringen van 1 cm gesneden
1 ui, gesnipperd
1 wortel, in blokjes gesneden
Smokey BBQ saus
Olie
Curcuma poeder
Alpro cuisine
Mexicaanse specerijen mix
200 gram Bruine bonen uit blik, uitgelekt
150 gram Maïs uit blik, uitgelekt
Cocktail saus
Veganaise saus

Bereiding:

Maak een marinade van 2 EL Olijfolie, 4 EL smokey BBQ saus , en 1 TL Mexicaanse specerijen mix en marineer de Bloemkoolroosjes en de Prei ringen hiermee.

Leg de gemarineerde Bloemkoolroosjes en de Prei ringen met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakblik in de oven bij 180 graden en laat in circa 20 tot 30 min gaar worden.

Maak een saus: fruit de ui samen met de wortel in wat olie. Voeg Curcuma poeder en Alpro Cuisine toe. Laat even inkoken en breng op smaak met wat zout, chilipeper, mexicaanse specerijen mix en veel Smokey BBQ saus 😋

Voeg vlak voor het serveren bruine Bonen en Maïs toe aan de saus.

Maak de borden op:
Dien de saus op in het midden van een diep bord. Leg de ovengeroosterde groenten erbovenop.

Topping: extra Maïs, Cocktail saus en Veganaise saus!

Lekker met gebakken aardappeltjes!

Eet smakelijk!

🌱 Vegalicious Dishes 🌱