Ovengeroosterde Spitskoolparten, krieltjes, winterpeen en Courgette

Ovengeroosterde Spitskoolparten, krieltjes, winterpeen en Courgette

Laat je dan nu verassen door dit recept:

Krielaardappel, Spitskool, Winterpeen, Courgette… je denkt nu misschien aan een heerlijk Hollands potje…!?

Ovengeroosterde Spitskool met Wokgroenten en Krieltjes met een zelfgemaakte Pindasaus!

Hier het recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

1 Spitskool
1 EL Sesamolie
1 EL Sesamzaadjes
1 kg Krieltjes
1 grote Winterpeen
1 EL Shichimi Togarashi kruiden
1 EL Citroengras poeder
1 rode Paprika
1/2 Courgette
1 Limoen
3 EL Misopaste
2 EL Rijstazijn
2 tot 3 EL Ketjap Manis
Sriracha saus naar smaak
2 EL Pindakaas
1 EL Tahin
3 tot 4 EL Water
1 potje Sojabonen of andere Peulvruchten uit een potje
Radijsjes en  plakjes limoen voor de afwerking

Verwarm je oven voor op 180 graden en snijd de Spitskool in de lengte in 4 gelijke stukken, laat de kern zitten, dit houdt de kwarten in elkaar!
Leg ze met de kern naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de kwarten Spitskool in met Sesamolie en strooi de Togarashi kruiden en Sesamzaadjes op de Spitskool.
Rooster de kool voor circa 30 minuten goudbruin en knapperig, controlleer om de 5 minuten, zet desnoods de temperatuur lager om aanbranden te voorkomen!

Zet een pan met heet water op en kook de krieltjes 10 minuten.

Maak nu de pindasaus: meng Miso pasta, Sriracha, Rijstazijn, Rasp en sap van 1/2 Limoen, Pindakaas, Tahin en water tot een gladde saus.

Roerbak de groenten in een wok, breng op smaak met Ketjap manis en Citroengraspoeder.
Voeg de gekookte krieltjes toe aan de wokgroenten en laat even mee bakken!
Vlak voor het serveren de peulvruchten toedienen en even mee verwarmen.

Maak de borden op: wokgroenten, Spitskool en Pindasaus, radijsjes en plakjes limoen!
Eet smakelijk!

🌱Vegalicious Dishes 🌱