Pasta penne bolognaise (vegan)

Pasta penne bolognaise (vegan)

” Penne met “homemade” Bolognaisesaus “

1 ui, gesnipperd
1 plak knolselderij, in kleine blokjes
1 grote winterwortel, in blokjes
2 teentjes knoflook, in de schil
3 kleuren paprika mix, in blokjes
1 pakje plantaardige rulstukjes
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel venkelzaad
balsamico azijn
chilivlocken naar smaak
plantaardige margarine
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
(volkoren) penne
vegan geraspte kaas of edelgistvlokken
geroosterde pijnboompitten

Fruit de ui zachtjes en voeg na een paar minuten het gehakt toe, bak de uien licht bruin samen met het plantaardige gehakt! Voeg nu de knolselderij en de wortelblokjes toe. Laat een paar minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg vervolgens zout, tijm, chilivlocken en venkelzaad toe en ook de knoflookteentjes in de schil. Laat dit nog een paar minuutjes pruttelen en vis de “gepofte knoflooktenen uit de pan, verwijder het velletje en snipper de knoflookteentjes zo fijn mogelijk en voeg ze toe aan het gehakt, meng en roerbak even het geheel. Voeg dan het blikje tomatenpuree toe. Zet het vuur “ietsjes” hoger (pas op voor aanbranden, blijf roeren) en kook het zuur uit de tomatenpuree (het wordt zo lekker zoet)
Voeg dan een scheutje Balsamico Azijn toe en laat dit nog een minuutje zachtjes pruttelen.

Voeg de blokjes paprikamix toe en roer goed om de smaken goed te mengen.
Voeg nu een blik tomatenblokjes toe (evt met wat extra water of droge witte wijn – let op de dikte van de saus, mag niet te dun zijn, laat een te dunne saus vlak voor opdienen nog even inkoken!), en laat dit geheel onder af en toe roeren (deksel op de pan houden) zachtjes pruttelen.
Kook de pasta in water met tuinkruidenbouillon.
Dien de borden op en serveer met de pijnboompitten, vegan kaas of de edelgistvlokken!
Eet smakelijk!