Penne met Groenlof en gekarameliseerde tomaten uit de oven

Penne met Groenlof en gekarameliseerde tomaten uit de oven


Groenlof is een vergeten groente, ik kende het niet tot dat ik het een paar keer in mijn weekelijkse biologische pakket van de boerderij had!
Het is een soort mix tussen witlof en andijvie, dus het bevat wat bitterstoffen en niet iedereen waardeert deze smaak.

Maar…. mits klaar gemaakt met de juiste ingrediënten tover je een super smakelijk en gezond gerecht op tafel! Want groene bladgroenten tellen tot de gezondste voedingsmiddelen die er zijn!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

10 (liefst zongerijpte) Trostomaten of Tasty Tom
1 middelgrote Groenlof
1 kolf suikermais (of 1 klein blikje mais)
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
Chilivlokken
Tijm, gedroogd
Zeezout
1 pakje Alpro rijst cuisine
Pijnboompitten, geroosterd
Peterselie, vers
1 citroen
Penne voor 2 personen

In mijn zelf verzonnen gerecht (voor 2 personen) met Groenlof heb ik 10 zongerijpte halve tomaten uit mijn eigen tuintje in de oven laten karamelliseren en 1 verse suikermais kolf 15 minuten gekookt en de korrels met een mes ervan af gesneden en in een kommetje bewaard. In de tussentijd heb ik de Groenlof gewassen en gesneden een uitje in blokjes gesneden. De ui heb ik gefruit met 1 teentje knoflook, chilivlocken, tijm en een snufje zeezout. Vervolgens de maïs aan toe gevoegd en nog even mee laten fruiten.

Vervolgens een handje pijnboompitten geroosterd in een droge koekenpan, peterselie gewassen en fijn gesneden en een citroen uitgeperst

Het uienmengsel vervolgens afgeblust met citroensap en de blaadjes Groenlof eraan toe gevoegd en laten slinken in het uienmengsel, voor een wat romige smaak wat Alpro rijst cuisine toe gevoegd en op smaak gebracht met tuinkruidenbouilion en edelgistvlokken!
Serveer met Penne, gekarameliseerde tomaten, verse peterselie en pijnboompitten!

Door de zoete smaken van de maïs en de gekarameliseerde tomaten in combinatie met tijm, citroen en edelgist en de romige twist van de Alpro cuisine komen de smaken van de wat bittere Groenlof heerlijk tot zijn recht!

❗❗❗Variatietip: Mocht je nergens Groenlof kunnen verkrijgen dan kan je deze makkelijk vervangen door Witlof of Andijvie toe te voegen! Ook Spinazie lijkt mij heerlijk in dit recept!

Eet smakelijk!
🌱 Vegalicious Dishes 🌱