“Pittig zoete caribische roerbak van vegan gehakt met ananas”

“Pittig zoete caribische roerbak van vegan gehakt met ananas”
De caribische keuken is een mix van Creools, Indiaans, Afrikaans, Cajun, Europees, Latijns-Amerikaans en ook de Aziatische keuken….
Dus een heel gevarieerde keuken met heerlijke kruiden en smaakmakers!
🍍 Dit heb je nodig (4 personen):
volkorenrijst voor 4 personen
1/2 tl curcuma poeder
snufje zout
1 ui, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
3 stengels bleekselderij, in maantjes gesneden van circa 1/2 centimeter
1 grote wortel, in plakjes gesneden
1/2 (grote) of 1 hele (kleine) flespompoen, in blokjes van 1 cm gesneden
1/2 rode en gele paprika, in reepjes gesneden
beetje olie om te bakken
1 pakje vegan rulgehakt (ik gebruik die van de ah)
1 groot blikje tomatenpuree (mutti polpa)
1 blik tomatenstukjes op sap (mutti polpa)
1 kop water
limoensap en rasp van 1 limoen
1 blik ananas met het sap, naar smaak
1 kop diepvries doperwten
kerriekruiden, naar smaak
chilipeper, naar smaak
verse Koriander, naar smaak
🍍 Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien, bleekselderij, wortel en pompoenstukjes samen met de knoflook op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg na 5 minuten de paprika reepjes toe en bak deze mee voor circa 3 minuten.
Nu is het tijd om het vegan rulgehakt en het tomatenpuree toe te voegen en dit wederom gedurende 3 minuten te roerbakken en goed te mengen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Voeg nu het blik tomatenblokjes plus 1 kop water, limoensap en rasp, chilipeper, kerrie en ananas sap toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven totdat de groenten bijna gaar zijn.
Kook intussen de rijst gaar met de curcuma en zout naar smaak.
Is de rijst bijna klaar? Dan wordt het nu tijd om de stukjes ananas en de diepvries doperwten toe te voegen aan je groentestoof, en nog even mee te laten garen alvorens te serveren.
Breng op smaak met bovengenoemde smaakmakers en evt verse koriander.
Eet smakelijk
🍍 Vegalicious Dishes 🌱