Risotto met gegrilde Venkel

Risotto met gegrilde Venkel

Risotto! Volgens mij vindt iedereen dit heerlijke Italiaanse rijstgerecht lekker! Er zijn talloze varianten! Die van mij is uiteraard 100% plantaardig!


Begin met het maken van je lekkerste vegan Risotto basis recept!

Ik gebruik als basis altijd Ui, Knoflook, Wortel en Knolselderij (of Bleekselderij) en uiteraard plantaardige boter of olijfolie, witte wijn, tuinkruidenbouilion, gedroogde tijm en venkelzaad.

Voor dit gerecht heb je ook 2 Venkelknollen nodig!

Een Venkelknol snijd je in blokjes van circa 0,5 cm en gebruik je met de basisgroenten voor in je Risotto!

De andere Venkelknol snijd je in plakjes van circa 1 cm en voeg je toe aan de tuinkruidenbouillon die je straks nodig hebt voor het af maken van je Risotto.
Houd de bouillon net even bij het kookpunt en laat de plakken Venkel voor enkele minuten garen. Ze moeten nog stevig genoeg zijn om te kunnen grillen.
Leg de venkelplakken even apart en maak je risotto af!


Besprenkel de Venkel plakken vlak voor dat je risotto klaar is met olijfolie en gril deze in een grillpan of op een tafelgrill (Ik gebruik voor het grillen van kleine hoeveelheden een tafelgrill van Breville)

Voeg vlak voor het opdienen Cashewparmezaan toe aan je risotto! Dit is een mengsel van gemalen Cashewnoten, Edelgist, Zout en Knoflookpoeder en heeft een Parmezaan kaas achtige smaak en is erg voedzaam!

Maak je borden op!

Receptsuggestie: serveer met gegrilde Saladeharten en een dressing van witte balsamico azijn, virgin olijfolie,gedroogde Italiaanse kruiden en geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

🌱Vegalicious Dishes 🌱