“Tomaten quinoa met geroosterde kikkererwten, bloemkoolroosjes en paarse zoete aardappelblokjes uit de oven”

“Tomaten quinoa met geroosterde kikkererwten, bloemkoolroosjes en paarse zoete aardappelblokjes uit de oven”

“Tomaten quinoa met geroosterde kikkererwten, bloemkoolroosjes en paarse zoete aardappelblokjes uit de oven”

🧄Voor 2 personen:
1 potje kikkererwten
2 tl garam masala
water
250 gr bloemkoolroosjes
250 gr paarse zoete aardappel, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 el komijnpoeder
1 tl gemberpoeder, of geraspte verse gember naar smaak
2 knoflookteentjes, uit de pers
100 gr driekleuren quinoa
2 el tomatenpuree
1 el tuinkruidenbouillon
snufje cayennepeper
1 tot 2 handjes verse bladspinazie
150 gr ongezoete soja yoghurt (Alpro)
sap van 1/2 limoen
bosui, in ringen gesneden
paar blaadjes verse munt, fijn gesneden

🧄Bereiding:
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
Meng de kikkererwten met de zoete aardappelblokjes, bloemkoolroosjes, garam masala en 2 el water. Hussel alles goed door elkaar en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster circa 20 minuten of tot de groenten gaar zijn en de Kikkererwten iets krokant worden, schep na 10 min om.
Fruit ondertussen de ui (voor een olievrije bereiding fruit je in water) samen met de komijn, gember en knoflook tot de ui zacht is geworden.
Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 tot 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de quinoa, water en tuinkruidenbouillon toe en laat de quinoa zachtjes koken (circa 10 minuten)
Meng ondertussen de soja yoghurt met 2 el water, limoensap, en een gedeelte van de bosui en de muntblaadjes

Haal het kikkererwten groente mengsel uit de oven.
Voeg de spinazie toe aan de tomaten quinoa en laat even slinken.

🧄Maak de borden op:
Maak een torentje van de tomaten quinoa in het midden van het bord mbv een serveerring.
Verdeel de kikkererwten en groenten op het bord.
Strooi de gesneden bosui ringen over de groenten en decoreer met spinazie blaadjes.
Serveer met de yoghurtsaus

Eet smakelijk 🌱