Vegan Tiramisu Cheesecake

Vegan Tiramisu Cheesecake

Een paar weken geleden had ik lieve mensen op bezoek en daarom wilde ik een 4 gangen menu voor ze koken. Het dessert moest italiaans zijn, want alle andere gerechten waren dit ook. Ik had een recept op internet gevonden van een Tiramisu taart maar dit recept was niet plantaardig. Ook lijkt het lastig te zijn om lange vingers te kopen zonder ei.
Ik heb dit recept dus zodanig aangepast dat het plantaardig wordt en de lange vingers heb ik vervangen door een kleine zelfgebakken vegan basiscake, die ik in repen heb gesneden ter vervanging van de lange vingers.

Deze taart was zo goed gelukt en lekker dat ik het recept hier wilde delen.

Dit heb je nodig voor een springvorm van 22 cm:

1 kleine vegan cake
1 rol (300 gr) haverkoekjes
+/- 50 gr plantaardige margarine
200 ml plantaardige melk (amandelmelk)
5 espressosticks
Amaretto
Agar agar (voor de hoeveelheid van 2 x 450ml, totaal voor 900 ml, zie verpakking)
4 EL basterdsuiker
500 gr Alpro Go on
250 ml Alpro “op te kloppen” (slagroom)
100 gr pure chocolade (70%)
2 tl cacaopoeder

Bereiding:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Maal de haverkoekjes fijn in de keukenmachine en voeg de gesmolten margarine toe, meng goed voeg als het nodig is nog meer gesmolten margarine toe. Schep de koekkruimels op het bodem van de springvorm en druk stevig aan met een lepel of de onderkant van een Whiskey glas. Zet de bodem afgedekt in de koelkast en laat hem daar minimaal 30 minuten staan.

Klop de Alpro “op te kloppen” met de basterdsuiker en de espressosticks in een ruime kom lobbig en voeg lepel voor lepel de Alpro Go on erdoor.

Verwarm de helft van de Amandelmelk met de benodigde hoeveelheid Agar Agar in een ruime pan en laat even zachtjes koken (volg de aanwijzing op de verpakking), voeg vervolgens de helft van het Alpro Go on/Alpro “op te kloppen” mengsel toe en meng goed. Giet het nog warme mengsel op de koekbodem en laat het even opstijven in de koelkast.

Snijd de cake in 5 cm lange reepjes en giet Amaretto over de reepjes totdat ze helemaal verzadigd zijn en verdeel deze op de de inmiddels opgestijvde massa.

Herhaal nu het klaarmaken van de Alpro Go on/ Alpro “op te kloppen” massa met het Agar Agar poeder zoals boven beschreven en verdeel de nog warme massa op de taart en zet deze vervolgens meteen terug in de koelkast. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven, verwijder dan voorzichtig de ring van de springvorm.

Smelt 100 gram pure chocolade en decoreer je taart. Strooi als laatste de cacaopoeder over je taart.

Eet smakelijk!

🌱 Vegalicious Dishes 🌱